Background
3.2.2021

Elä­män­ta­pa­muu­tos

Mitä haasteita saatat kohdata?

Lyhyt ajatusvyöry aiheesta elämäntapamuutos ja uusien tapojen omaksuminen.


Elämäntapamuutoksia on monenlaisia. Ensimmäinen tahtoo lopettaa tupakan polton, toinen haluaa juoda vähemmän alkoholia ja kolmas pudottaa vaikka painoa. 

Kaikki nämä ovat erittäin hyviä ja on aina hienoa, jos ihminen tahtoo muuttaa elintapojaan paremmaksi, sekä terveellisemmäksi.

Puhutaan asiasta kuitenkin nyt pääosin painonpudotuksen näkökulmasta, ja siitä mikä tässä usein menee helposti metsään. 


Yleensä kun aloitetaan sitä "uutta elämää", muutetaan kerralla kaikki.

Syödään yhden kerran sijasta viisi kertaa päivässä. 

Käydään kolme kertaa viikossa salilla, kerran ryhmäliikunnassa ja muut päivät tehdään lenkkiä. 

Jätetään kaikki juhlat ja sosiaaliset tapahtumat pois, koska näissä voisi joutua poikkeamaan tästä uudesta paremmasta elämäntavasta.

Jokainen varmaan ymmärtää ettei kukaan jaksa tämän tyylistä menoa kovinkaan pitkään. Varsinkaan silloin, jos aikaisemmin on eletty aivan täysin päinvastoin.

Parempien elintapojen kuuluu kuitenkin tuoda meille lisää iloa ja hyvinvointia. Sen ei kuulu tuntua rajoittavalta tai liian ankaralta. 


Elämäntapojen muuttamisessa on kyse pienistä asioista. Niistä pienistä jutuista, joista koostamme hyvän ja toimivan kokonaisuuden.

Mitä jos korvaisit iltapäivä kahvin suklaapatukan, vaikka hedelmällä. 

Nauttisit illanvietossa monen drinkin sijasta muutaman lasillisen kuoharia ja pitäisit hauskaa siitä huolimatta.

Tai päättäisit tehdä töihin itse lounaat valmiiksi jo alkuviikosta ja näin säästää pähkäilyn eines hyllyllä lounastauon kiireessä.

 

Alkuvaiheessa varmasti riittää nostaa nolla urheilu kertaa muutamaan kertaan viikossa ja tämän jälkeen lisätä kertoja oman jaksamisen, mielenkiinnon ja tavoitteiden mukaan.


Usein näissä muutoksissa vaikeuksia saattaa aiheuttaa myös ihmiset, joita ympärillä on. Jos kotona tai työpaikalla kuulee jatkuvasti kuittailua uusista tavoista voi motivaatio laskea nopeammin kuin lehmän häntä. 

Tähän mielestäni parhaat vinkit on kertoa omalle lähipiirilleen suoraan, että tämä on nyt tilanne. Toimin tällä tavoin ja jos kaipaan neuvoja asian suhteen niitä osaan myös pyytää. 

Oma ajatusmaailmani meneekin tavalla, että kenenkään lautaselle ei mennä ja kenenkään elintapoja ei kommentoida, ellei siihen kysytä mielipidettä.


Kun halutaan omaksua uusia tapoja ja ottaa niitä osaksi joka päiväistä elämää, on muutoksien tapahduttava rauhallisesti. Kärsivällisyydellä ja järkevyydellä saavutetaan huomattavan paljon isompia ja pysyvämpiä muutoksia, kun koittamalla juosta maratoni puoleen tuntiin.


Tehdään hommat fiksusti niin elämä on paljon kivempaa :)
Yh­teys­tie­dot

045 664 2200

per­so­nalt­rai­ner­ni­na­vuo­re­la@gmail.com

Y: 3182135-4

Copyright © 2020 Nina Vuorela.

Sivuston Design: Niko Vuorela